maanantai 19. helmikuuta 2024

5 vai 65 euron teepaita

Monet vaate yritykset vaativat poskettomia hintoja vaatteista. Itse näen, että 5 euron teepaita on kyllä poskettoman kallis. Kiinassa tehdään vaatteita edullisesti. Ketju ottaa valtavan tuotan vaatteista. Olisiko suoraan Kiinasta tilaaminen vaihtoehto? Kunnon kiinalainen kommunisti tekee hyvää tavaraa halvalla. 

Pöyryn mukaan pikamuotia myyvästä kaupasta t-paidan voi saada viidellä eurolla, mutta kestävästi tuotetun merkin vastaava tuote voi maksaa 65 euroa. Se on ihan eri tasolla kuin mihin nuoret ovat valmiita tai kykeneviä käyttämään rahaa.

https://yle.fi/a/74-20072659

Suomalainen kuluttaja on sen verran köyhä, että euro täytyy ottaa sieltä mistä sen saa. 

https://yle.fi/a/74-20031900

Suomalaiset brändin ovat kyllä varsin hintavia, ei ainakaan itsellä ole varaa ostaa. Kärryyn kertyy kiinalaista, rehellinen kommunisti tekee halvalla hyvää. 

Rikkailla on omat kauppansa ja kurjalisto ostaa mistä saa halvalla. Kiinalainen jyrää! Itse ostan tavarat pitkälti rehellisiltä kommunisteilta. Rehellinen kiinalainen kommunisti tekee kännyjä, autoja, 5G tukiasemia jne. Erityisesti elektroniikka onnistuu hyvin kiinalaisilta. Kiinalainen kommunisti ei valita vaan tekee ja näyttää kommunismin ylivoiman. Kun kiinalainen kommunisti (tuttavallisesti kommari, kotikommari, kotikiinalainen, vertaa kotiryssään). Kotiryssät oli siitä huonoja kommunisteja etteivät he oikein osanneet tehdä mitään ostettavaa muuta kuin energiaa ja raaka-aineita. Ei sellainen kommunisti menesty. 

Kiinalainen kommunisti on rehellinen ja kauppa käy. Kiinalainen kommunisti ei kieltäydy myymästä ja raha kelpaa (Vertaa amerikkalaiseen kapitalistiin, joka kieltää kaikkien käymästä kauppaa keskenään). Eihän sellainen kapitalisti menesty maailmalla, joka sanoo että hän ei myy. Samalla kiinalainen kommunisti sanoo paljonko laitetaan pussiin ja laitetaan vielä sähköauto kaupan päälle. Kyllä sellainen kauppias saa asiakkaita. Ja sama tarina toistuu. Amerikkalainen kapitalisti sika sanoo: en myy piirejä. No, tähän kiinalainen kommunisti vähän aikaa fundeerattuaan, ei sano mitään; on hiljaa. Ja salassa, piilossa pistää pystyyn oman piiritehtaansa ja naamioi sen navetaksi. Viisas kiinalainen ei kehu osaamisellaan, vaan katsoo, kummastelee ja ihmettelee. Kiinalainen kommunisti pohtii, ai se kapitalisti sika tekee asiat noin. Minä taidan vähän katsoa sen touhuja ja opin niistä. Teen sen sitten 10 kertaa paremmin; onhan minulla kommunistiveljien ja -siskojen (käytetään myös toveri) täysi tuki. Ja meillähän on sukulaisia siellä amerikan ja euroopan yliopistoissa ja suuryrityksissä. He varmasti auttavat. Ei me puhuta näistä asioista, ollaan hissukseen. Leikitään välillä kuollutta ja annetaan porukalle sellainen kuva, että ei osata asioita. Näytellään hölmöä ja köyhää.  Piilotetaan omaisuudet. Lavastetaan, näin me pärjäämme. Lauletaan amerikkalaisille tuutulaulua. Viedään niiden rahat ja uskotellaan niille, että ilmastonmuutos on totta. Kehoitetaan Lännen suurkapitalisteja tuomaan tuontanto Kiinaan. Samalla leikitään Taiwanilaisten kansa, että ollaan vihollisia. Vaikka todellisuudessa ollaan parhaita kavereita (lue toveri ja sukulainen). Taiwanilaisethan ovat osa sitä kiinalaista maailmaa, jota kaikki kiinalaiset tukevat uskontoon ja luokkaan kuulumatta.

Lännen hölmöt saadaan helposti toistensa kurkkuun kiinni. Halvalla myivät itsensä. Kuvittelivat että demokratia voittaa, voittaja taitaa kuitenkin olla kiinalainen kommunisi, joka poikkeaa aika rajusti neuvostokommunismista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti