tiistai 20. helmikuuta 2024

Sähkönhinta

Sähkö on tietoyhteiskunnassa välttämätön hyödyke.

Sopimuksia on moneen lähtöön aina kalliista vähän edullisempaan mutta silti kalliiseen.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010240171.html

https://www.sahkonhinta.fi/

Kannattaa kokeilla hintoja esim. hakusanoilla: sähkön hinta, kilpailutus jne.

Itse tein 12kk sopimuksen. Etsin sopimuksen kilpailutus sivulta ja katselin muuallekin. Sopimus oli 9 centtiä/kWh. En tiedä oliko sitten edullinen vai ei.

https://halvinsähkösopimus.fi/ 
 

Kannattaa kokeilla useampaa kilpailutussivustoa. Kannattaa katsoa vielä sitten sähkönmyyjien kotisivuilta mahdollisia tarjouksia. Kyllä se oikea sopimus löytyy kunhan jaksaa etsiä. Aikaahan siihen menee. Kannattaa varata useampi tunti vertailuun niin kyllä se vähän halvempi löytyy. 

Iso juttu on valinta eri sopimustyypin väliltä: määräaikainen vai kiinteä. Pörssihinta vai kiinteä sopimus. Ainakin joltain kantilta pörssisähkön pitäisi olla halvin, koska siinä ei tarvitse sähkön myyjän ottaa riskiä hinnasta vaan kuluttaja kantaa tämän riskin. Lisäksi kuluttaja pystyy ainakin noin teoreettisesti siirtämään kulutusta halvempiin tunteihin. Siinä on tosin oma seuraamisensa ja pitää olla valmis vähentämään kulutusta kun on kallista. Toisaalta sitten kun halpaa niin sähköä voi käyttää huolettomasti.

Kannattaa kilpailutuksessa aina tulostaa paperille mitä on saanut selville hinnoista. Niissä on vertaamisensa ja itse ainakin koen, että on helpompi katsoa paperilta. Paperille kannattaa aina kirjoittaa hinta käsin ja webbiosoite jos ei muuten käy tulosteista. Erityisesti hinta kannattaa kirjoittaa ylös, sen löytää sitten helpommin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti