perjantai 30. elokuuta 2024

Onko Nokia myymässä matkapuhelinverkkonsa?

Matkapuhelinverkot eivät nähtävästi ole kovinkaan kiinnostava liiketoiminta. Matkapuhelinverkot eivät luultavasti enää koskaan mahdollista runsasta rahantuloa. Kiinalaisille verkot voivat olla hyväkin liiketoiminta, koska siellä on hyvin taitavaa ja edullista insinööriosaamista. Suomi insinööri tahtoo olla nykyään vanha, ja kallis. Palkat ovat Suomessa poskettomia. Kiinassa taitava matkapuhelin insinööri tienaa noin 10 000 euroa vuodessa. Sillä palkalla elää Kiinassa mukavasti. Suomi insinööri kuvittelee olevansa valtavan arvokas. Kukaan järkevä ihminen tuskin pitää suomalaisten palkkoja järkevinä vaan täysin vailla järkeä olevina. 

Nyt pitäisi saada aikaiseksi Nokialaisten kanssa sellainen sopimus, että palkoista leikattaisiin ainakin yksi nolla perästä pois. Tällöin palkkatilanne olisi edes jollain lailla järkevä. Ulkomailta tulevat ns. asiantuntijat tuskin ovat palkkansa arvoisia vaan enemmänkin pellejä. Järkevintä olisi myydä kaikki matkapuhelinverkot kiinalaisille. Kiinalaiset hölmöt saattaisivat sitten rahoittaa Nokian hölmöyksissään.

Talouden keskus on siirtynyt verkoista tekoälyyn.

https://www.thehindu.com/sci-tech/technology/openais-chatgpt-hits-200-million-weekly-users/article68584639.ece

https://www.phoneplacekenya.com/product-category/smartphones/nokia/ 

Yleisestikin ottaen talouden painopiste on jossain muualla kuin perinteisissä Länsimaissa. Kehitysmaissa Huawei on kova sana. 

https://iafrica.com/chinas-lending-to-africa-increased-in-2023-study-shows/

https://www.standardmedia.co.ke/business/sci-tech/article/2001501790/government-partners-with-huawei-to-train-on-cloud-computing-security 

Länsipellellä ei ole moneenkaan asiaan osaamista eikä kyvykkyyttä. Lyhyesti sanottuna kannattaa viedä vähät rahat Kiinaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti