maanantai 23. tammikuuta 2023

Googlelta turhaa porukkaa pois

Googlella on valtavasti kallispalkkaisia ihmisiä töissä. Nyt kun kasvu odotukset ovat normalisoituneet niin tällaiselle laumalle työntekijöitä ei ole tarvetta. Tietokone asiantuntijoiden palkat ovat nousseet aika suuriksi, nyt nämä ylipalkkaiset turhantoimittajat laitetaan kilometritehtaalle. Tämä on hyvä ja odotettu uutinen. 

https://www.mikrobitti.fi/uutiset/olisi-kannattanut-lukea-tyosahkoposteja-illalla-potkut-saaneet-googlelaiset-yllattyivat-kun-kulkulatkat-eivat-enaa-aamulla-toimineet/c583f006-8bb9-46b4-a169-406cda7830cf

Intialainen tai kiinalainen atk asiantuntija tekee työtä paljon halvemmalla ja ahkerammin.

https://www.theverge.com/2023/1/20/23563851/google-search-ai-chatbot-demo-chatgpt

Tekoäly kasvaa nyt kovasti ja siellä on tarvetta ihmisille. Toivottavasti koneet oppivat nopeasti koodaamaan niin ei tarvitse maksaa ihmisille valtavia palkkoja. Ei tässä kenellekään muullekaan makseta suuria palkkoja. Suurin osa maailman ihmisistä ei saa palkallaan kun jonkinlaisen asunnon ja vähän ruokaa. Muu jää haaveeksi, miksi sitä sitten pitäisi joillekin maksaa niin kauheasti. Ei koodaaminen sen vaikeampaa ole kuin ruoanlaitto.

https://www.searchblogspot.com/

Aikanaan Suomessa tehtiin kännyjä ja jos Nokialaiset olisivat tyytyneet vähän pienempään palkkaan; niin kännyjä ehkä tehtäisiin vieläkin Suomessa eikä olisi minkäänlaisia talousongelmia. Nokian menestys aikanaan tehtiin sillä, että insinöörit sun muut touhuilijat tekivät töitä paljon kilpailijamaita pienemmillä palkoilla. Ei näillä nykypalkoilla enää pystytä luomaan mitään suurta menestystä. Menestymisen täytyy Suomen kaltaisilla mailla perustua siihen, että suostutaan tekemään kovasti töitä kilpailijamaita merkittävästi pienemmillä palkoilla. Jossain mahtivaltiossa voidaan maksaa kunnon palkkoja mutta ei Suomessa. Yksinkertaisesti voi sanoa, että siellä missä on tahtoa riittävästi keksitään myös keinot. Suomessa ei enää ole tahtoa ainakaan riittävästi. 

https://kollega.fi/2018/04/sita-saa-mita-pyytaa-vai-saako/

Suomen palkkataso tulisi palauttaa järkevälle tasolle, eli hyvälle kiinalaiselle tasolle, eli ainakin yksi nolla pois palkoista.

http://jtalous.blogspot.com/2023/01/swappie-vie-tuotannon-pois-suomesta.html

Järkevällä palkkatasolla Suomi voisi kukoistaa ja kansa elää hyvin, mutta nykyinen kustannustaso tarkoittaa sitä, että voitot jäävät niin pieniksi että ei oikeastaan kannata perustaa uutta yritystä.

Kuva 1. Koodia, StableDiffusion


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti