maanantai 23. tammikuuta 2023

Swappie vie tuotannon pois Suomesta

Muutosneuvottelut koskevat Swappien Helsingissä sijaitsevan huoltotehtaassa työskenteleviä työntekijöitä. Neuvotteluiden kautta yritys suunnittelee tuotannon uudelleenorganisoimista ja uudistamista saavuttaakseen tehokkuutta ja kustannussäästöjä.

Alustavien tietojen mukaan neuvottelut vaikuttavat Swappien toimitusjohtaja Sami Marttisen mukaan enimmillään 290 työntekijän työsuhteeseen. Yrityksellä on yli 1200 työntekijää. Suomessa ja Virossa yhtiöllä on kännyköihin erikoistuneet huoltotehtaat.

Helsingillä on ollut keskeinen rooli Swappien kasvussa. Suomen huoltotehdas muutti runsas kaksi vuotta sitten suurempiin tiloihin Kalasatamaan ja vuonna 2021 yritys avasi myös Tallinnan huoltotehtaan.

https://www.uusiteknologia.fi/2023/01/23/swappie-keskittamassa-kannykoiden-huoltotehtaat-ulkomaille/ 

Swappien päätös viedä tuotanto ulkomaille on järkevää ja vastuullista. Käytetyn tavaran markkinoilla hinta on tärkeätä kuluttajalle. Jo lähtökohtaisesti käytetyn ostaja etsii halpaa hintaa. Suomi on yksinkertaisesti liian kallis paikka halppis strategiaa noudattavalle yritykselle. Varakkaat ostavat lähtökohtaisesti uutta Applen tuotetta. Vanha Apple kilpailee lähinnä uuden kiinalaisen Androidin kanssa ja silloin hinta on tärkeä ostospäätöksessä. Ns. paskiaiskuluttaja ei välitä juurikaan muusta kuin hinnasta.

http://tietsikka.blogspot.com/2021/04/kaytetyt-tietokoneet.html

Kiinalaista ostetaan ja hintaa korostetaan ostopäätöksessä. Tämä on nähty niin monta kertaa.

http://tietsikka.blogspot.com/2023/01/kiinasta-risc-v-piiri.html

http://tietsikka.blogspot.com/2023/01/pantum.html

Tälle porukalle länsimaiset arvot ovat lähinnä vitsi kun halvalla saa. Olen jo joskus aikaisemminkin kirjoittanut, että käytetyn tavaran myyjä ei voi maksaa työntekijöille ns. asiantuntija palkkoja vaan palkkatason tulee olla lähinnä ns. työläistasoa. Muu ei ole yksinkertaisesti mahdollista. Duunarin on tehtävä halvalla jos aiotaan liiketoiminnassa yleensä pärjätä. Kiinalaiset syytävät uutta Androidia markkinoille niin halvalla, että siinä ei suomalainen ylipalkattu ns. pelletyöntekijä yksinkertaisesti pärjää. Ja kiinassa työläisiä riittää. Itse pyrin aina ostamaan kiinalaista kun se vain on mahdollista. Hyvä Kiina!

https://swappie.com/fi/

Itse olen sen verran katsellut tietokonemarkkinoita (joihin kännykätkin kuuluvat), että Applen tavaraa ei edullisesti saa käytettynä. Kauhean kalliita laitteita. Itse olenkin yleensä ostanut pc laitteita, koska niitä saa aika paljon halvemmalla. Meille Kiina faneille on nyt tulossa hyvät ajat, kun Kiina vahvistuu ja kykenee valmistamaan myös korkeamman teknologian tuotteita edullisesti ja laadukkaasti. Kiinalainen valinta on aina hyvä!

https://en.wikipedia.org/wiki/Unity_Operating_System

Kohta päästään eroon ylihintaisesta Länsiromusta ja tilalle tulee laadukasta kiinalaista.

http://tietsikka.blogspot.com/2023/01/bill-gates.html

https://www.deepin.org/index/en

Riistäjille luuta kurkkuun!

Koko konsernilla on verkkosivujensa mukaan tuhat työntekijää. Suomessa toimivalla emoyhtiöllä oli elokuussa julkaistun tilinpäätöksen mukaan viime vuonna keskimäärin 503 työntekijää.

Yhtiön tuoreimmat tilinpäätöstiedot ovat vuodelta 2021. Silloin konsernin tappiot olivat yli kaksinkertaistuneet 26,1 miljoonaan euroon edellisvuodesta. Liikevaihto oli suunnilleen tuplaantunut 196 miljoonaan euroon.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000009344620.html

https://www.uusiteknologia.fi/2023/01/20/mika-tahansa-tietokone-on-kunnostettavissa/

https://yle.fi/a/3-11892550

Kuva 1. Kiina, StableDiffusionEi kommentteja:

Lähetä kommentti