keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Kommunistit riehuvat

Kommunismi on osoitettu jo kokeellisesti monta kertaa toimimattomaksi järjestelmäksi. Mitä etua kommunismi edes teoriassa tarjoaisi? Käsittääkseni ei mitään. Markkinakapitalismi on osoittautunut käytännössä järjestelmäksi, joka tuottaa tuloksia. Kommunistiset maat eivät ole kyenneet kehittämään omaa kunnollista tietotekniikkateollisuutta. Muillakin aloilla saaavutukset ovat lähinnä Lännen kopiointia. 

https://blogit.kansanuutiset.fi/volanen-vasemmalta/olemmeko-siis-kaikki-kommunisteja/

http://jpoli.blogspot.com/2024/04/piketty-raivohullu-kana.html 

Ainut järjestelmä joka on luonut valtavaa vaurautta on kapitalismi. Kapitalismin alaisissa maissa kansan elintaso on niin korkea, etteivät kansat edes ymmärrä elintasonsa korkeutta. Kapitalistinen järjestelmä kykenee elättämään valtavia laumoja työtä tekemättömiä ihmisiä. Tähän ei kommunismi pysty. Kommunismissa te, jotka arvostelette kapitalismia joutuisitte menemään oikeasti töihin. Pelkkä nettisurffaaminen ja pornon katselu tv:stä ei riittäisi. Kapitalismissa taas te voitte mennä töihin ja leikkiä siellä työntekoa. Markkinakapitalismin hienous on siinä, että ei tarvitse oikeasti tehdä työtä vaan sen voi ulkoistaa muille. Loppujen lopuksi kaikki vain leikkivät työntekoa. Työtä täytyy sitten jonkun jossain tehdä mutta yleensä ne maat ovat jotain muita kuin markkinakapitalistisia maita. 

Kommunismissa ei suvaittaisi tuollaista holtitonta huumeiden käyttöä. Markkinatalouksissa on niin paljon helppoja liiketoimintamahdollisuuksia ettei sitä edes osaa arvostaa.

Siten hyvän elämän tulee olla tosi suhteessa luontoon, kaunis vuorovaikutuksessaan luonnon kanssa ja reilu ihmisten kesken. Hyvä elämä ei siis ole lähtökohta vaan tulema todesta, kauniista ja reilusta elämästä. Se on siis käytännöllistä humanismia. Oikeus hyvään elämään ei tule taivaasta eikä se ole luonnossa valmiina ja sieltä esiin kaivettavissa vaan siitä on yhdessä sovittava ja se on yhdessä toimeenpantava. Ekologinen realismi edellyttää ekologista demokratiaa.

Meidän niin monen kannattama kulttuuriliberalismin ja niin monen moittiman talousliberalismin ja sen nykyisen kehitysvaiheen keskuspankkivetoisen finanssikapitalismin reformoiminen kulttuuriliberalismin ohjelman läpiviemiseksi ekologisen realismin pohjalta ei merkitse uusklassisen taloustieteen muokkaamista sotataloudeksi, sodaksi luonnon kanssa – kuten monet ovat ehdottaneet – vaan, että sen perustana on sovinnonteko luonnon kanssa. Se vaatii uuden taloustieteellisen paradigman:
https://blogit.kansanuutiset.fi/volanen-vasemmalta/olemmeko-siis-kaikki-kommunisteja/

Ihmisen on absurdia tyytyä heikompaan elämänlaatuun kuin mitä talous antaisi mahdollisuuden. Ihmiset aina valittavat, mutta missä muussa talousjärjestelmässä voisi niin moni elättää itsensä työtä tekemättä. Kommunistien ongelma on juuri tuo, että he nostavat työn jalustalle, jolle se ei kuulu. Ei työntekeminen oikeuta siihen, että saa terrorisoida muita, jotka ovat keksineet elämän tavan jossa ei tehdä juurikaan mitään järkevää työtä. 

Maailmassa on paljon enemmän resursseja käytössä kuin moni uskoo. Teknologinen singulariteetti on tulossa. Nyt on käytetty hirvittävän vähän maailman kokonaisluonnonvaroista. Maapallolta löytyy nykyihmisen kannalta käytännössä rajattomasti luonnon varoja. Lisäksi tulevaisuudessa tulee mahdolliseksi ottaa hyötykäyttöön komeettojen, asteroidien, kuiden ja muiden sellaisten luonnonvaroja. Tällaista materiaalia on maailmankaikkeudessa käytännössä rajattomasti, jos käytössä on tarvittava teknologia. Me, jotka kannatamme tällaista Supertegnologista kehityskulkua, olemme panneet merkille, että jotkut vastustavat sitä. Ihmiskunnan kohtalo on tähdissä ei maapallolla. Kommunistienkin tulisi se ymmärtää. Sitten kun vaurautta on tarpeeksi niin biologiset kommunistit voidaan vapauttaa työnteosta.

Kommismiin kuuluva alempien luokkien ihannointi on vaarallista sivistyneen yhteiskunnan luomiseksi. Työnteko on sinällään arvokasta mutta ei siitä pitäisi tehdä mitään kulttia. Ihmisen tulisi vapautua työstä ja tätä juuri markkinakapitalismi tarkoittaa. Koneet, tietokoneet ja muut tekoälyt tekevät sen arkisen aherruksen ja ihmisen rooliksi jää selata Facebookkia, ottaa itsestään kuvia ja somettaa. Ehkä joku voisi vielä vähän pelailla Fortnitea ja CS:ää.

Tehdään yhdessä markkinakapitalistinen ihminen sen sijaan, että jotkut vieläkin haaveilevat kommunistisesta ihmisestä. Tuo kommunistien unelma luoda kommunistinen ihminen on epäonnistunut - nyt on aika luoda markkinakapitalistinen ihminen. Se olkoon kohtalomme.

Asioita pitää kiihdyttää, olkoon kiihdys uskomme sillä tekoälyn kiihdyttäminen sellaisiin nopeuksiin, että tekoäly pystyy kurottamaan tähtiin. Se olkoon velvollisuutemme ihmisinä!

http://suppelaiset.blogspot.com/2024/02/kansa-laulaa-supesta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti