perjantai 12. huhtikuuta 2024

Suklaan hinta noussut

Elintarvikkeet ovat kalliita. Syön aina välillä suklaata. Aikaisemmin olen ostanut Fazerin suklaata. Fazerin maitosuklaa on ihan hyvää mutta hintataso on noussut nyt yli kipurajan. Ainakin täällä Fazerin suklaa maksoi Prismassa yli 18 €/kg. Aikaisemmin joskus oli niinkin halpaa kuin 12 €/kg. Minusta tuo 18 €/kg on kyllä liikaa, jos rehellisiä ollaan. Vaikka kotimaista suosinkin niin raja se on isänmaallisuudellakin. Katsoin vaihtoehtoja ja Prismassa olikin kilpailevia tuotteita.

Ostin Xtra:n Hazelnut Milk Chocolaten. Se oli muistaakseni 5.9 €/kg eli noin 70 % halvempaa. Rehellisesti ottaen sokkotestissä tuskin huomaa eroa Fazeriin, mutta lompakko kiittää. Ostin myös COOP 72 % Dark Chocolatea. Se oli jo kalliimpaa eli maksoi jotain 12 €/kg. Fazeriin verrattuna suklaan suklaapitoisuus on ihan toista luokkaa eli kaakaota on yli 2 kertaa enemmän.

Muutenkin elintarvikkeiden hinnat ovat kyllä pompanneet yli ymmärryksen. Pakko säästää että rahat riittää. Ruokaan menee kuitenkin aika paljon rahaa vaikka itse ruokani teenkin.

Ostamani tuotteet eivät ole ihan samoja mitä alla olevalla videolla mutta on suuntaa antava. Olen aina aika tarkka ostaja, koska ostotoiminta on yrityksissä ja yksityistaloudessa aliarvostettu taito. Kunnon hankintatoiminta säästää aika paljon. Ruokaakin menee rahaa hirveästi vuoden aikana vaikka yrittäisikin säästää. Itse käyn Prismassa, kokemusten mukaan Prisma on halvin ja paras ainakin omalla ostoskäyttäytymisellä. Lidliin on sen verran matkaa enemmän etten siellä ole käynyt. Jos tulisi Lidl vähän lähemmäksi ehkä sielläkin voisi käydä katsastamassa tarjontaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti