Kokenut myyrä Stephen Elop on saavuttamassa tavoitteensa: Nokian osake on lähinnä vitsi. Kasvua löytyy lähinnä maanalta ja siellä onkin kiva tonkia matoja ja muita puutarhan herkkupaloja.
Europe's high court cleared the European Union's carbon-trading scheme for air travel, due to be implemented this January. U.S. and Canadian airlines had challenged the EU scheme, added in 2008 to a 2003 directive. Flight operators would have to use sellable emissions allowances under the plan, which creates incentives for efficiency measures. Following an adviser's opinion from October, the Court of Justice of the European Union ruled Wednesday that the framework does not violate international law.
Runsas viikko sitten liikenneministerimme Merja Kyllönen ministerikokouksen jälkeen tarkoin valituin sanankääntein pohti sitä, että muu maailma, niin sanottu kolmas osapuoli, ei haluakaan noudattaa päästökauppaa, hän ei paljastanut mitään uutista.
Nyt sitten mietitään tarviiko Amerikkalaisten lentoyhtiöiden maksaa.
Kolmisenkymmentä EU:n ulkopuolista maata on herännyt jo vastalausetasolle. Pisimmällä lienee Yhdysvallat, missä edustajainhuone jo lokakuun lopulla kielsi maan lentoyhtiöitä osallistumasta päästökauppaan.
EU:n ja Yhdysvaltojen välillä on mm. Open Skies järjestely, joten sinällään ei ole selvää, että EU:lla on oikeus määrätä maksuja Amerikkalaisille lentoyhtiöille.
The airlines and their trade association, Air Transport Association of America – now known as Airlines for America – had challenged the legality of the EU’s Aviation Directive in May, claiming it infringed international law and the EU-U.S. open skies agreement.
Nyt sitten mietitään onko tuomioistuimen päätös laillinen ja voiko EU pakottaa Amerikkalaisen yrityksen maksamaan.
The president of UPS Airlines has suggested that it could, for example, route flights between its hubs in Hong Kong and Cologne, Germany, via Mumbai, India, and only owe for carbon permits for the Mumbai-Cologne leg of the trip. Such a move would cut UPS’ permit costs by a quarter, but increase the journey’s total length by 900 miles and the carbon emissions associated with it by a third, the Journal reports.
EU:lle päätös voi tulla kalliiksi, koska EU:ssa Italia, Espanja ja Kreikka ovat riippuvaisia turismista ja hintojen korotukset vievät turistit muualle.
Henry Tirrillä riittää rohkeutta kyseenalaistaa vallitseva tuotantoparadigma. Sinällään tuotannon merkitystä ei kannata korostaa liikaa, koska emme enää elä teollisuusyhteiskunnassa vaan suurimmat voitot ja tuotot tulevat muualta kuin tuotannosta. Kännyjen tuotannosta tulee pikkuhiljaa samanlaista kuin tietokoneiden tuotannosta ja siitäkin ovat monet tietotekniikka yritykset luopuneet kokonaan. http://tietsikka.blogspot.com/2011/10/nokia-lumia-800-ja-700-vanhanaikaisia.html
Keijo Korhosenpitäisi ottaa mallia Henry Tirristä. Keijo Korhonen unelmoi atomeista, atomeista jotka tehty paperista. Mistä löytyy Keijolle paperiteollisuuden taivas?
”Jo 15 vuotta sitten ennustin näin käyvän, jos Suomi jätetään Euroopan unionin armoille. Globaalisten markkinavoimien mielestä Suomessa pitäisi tehdä paperia Brasilian puunhinnoilla ja Kiinan palkoilla.”
According to the latest IDC Mobile Phone Tracker release for Q3, 2011, Google’s Android overtook Symbian for the first time in India and emerged as the top platform by capturing a massive 42.4 percent share of the smartphone market. Apple’s iOS platform share in the smartphone market jumped a little bit from 2.6 percent (in Q2) to 3.09 percent (in Q3).
Android ohitti Symbianin ensimmäistä kertaa markkinaosuuksissa Intiassa.
“Overall, smartphones shipment for the India market showed an impressive growth of 21.4% over the previous quarter and 51.5% year-on-year. This helped the segment grow its contribution to the mobile phone shipment to 6.5% in Q3 from 5.6% in Q2.”
Ruoan varastoinnissa pitää ottaa huomioon, että sähköt voivat hävitä kriisissä eli pakastin voi sulaa ja ruoat pilaantua. Kuivamuona on siten varmempi vaihtoehto. 2012 on Maya kriisi ja amerikan uskovaiset ovat jo pitkään saarnanneet maailmanloppua eli lopunajat lähestyvät... http://www.b-prep.co.uk/
Vaaleanpunainen elefantti kirjoittaa tieteen objektiivisuudesta.
Tieteen objektiivisuuden kyseenalaistaminen on suhteellisen kiistanalainen aihe, varsinkin blogissa jonka lukijakunta koostuu lähinnä liberaaleista ja/tai ateisteista, jotka yleensä lukeutuvat tieteen puolestapuhujiin. Myönnän lukeutuvani tiedeskeptikoihin, koska harjoitettu tiede on sekä politisoitunut että eturyhmärahoitettu.
Käsittääkseni tiedettä ei ole enää aikoihin pidetty objektiivisena. Objektiivisuuden kaltainen ihanne tiede oli voimissaan modernismin alkuaikoina mutta isojen pettymysten jälkeen harva pitää enää tiedettä objektiivisena. Tietysti aina voidaan keskustella mitä objektiivisuudella tarkoitetaan. Tälläisissä asioissa on helposti käsitesekaannuksia ja väärinymmärryksiä. Tieteen historian ja filosofian lukeminen ehkä auttaa monia pääsemään objektiivisuus harhoista eroon. Itse pidän näitä harhoja kuoleman pelon manifestaationa, joka jarruttaa ihmisten ymmärryksen kehittymistä.
Se mitä meille jää jäljelle on erilaisia diskursseja ja informaatiota, mutta nämä eivät ole objektiivisiä missään mielessä vaan ovat "vain" informaatiota. Informaatio taas on deviaatiota kohinasta kontekstissa.
Tälläinen objektiivisuus harha ja hallusinaatio luultavasti juurtuu länsimaisessa ajattelussa vallitsevaan täydellisyyden tavoitteluun ja jumaluusoppiin.
Jyväskylän kauppakorkeakoulun uusi professori Kimmo Alajoutsijärvi sanoo suorat sanat finanssikriisin tunareista. "Me kauppatieteilijät melkein romautimme maailmantalouden", professori tunnustaa. Alan oppikirjatkin sietäisi kirjoittaa uusiksi.
Nykyisen talouskriisin syyt ovat kyllä paljon syvemmällä kuin kauppatieteellisessä koulutuksessa. Kriisi on pitkälti poliitikkojen tekemä, ei kaupan kävijöiden.
Uuden ajan talousteorioista kiinnostuneille hän suosittelee lukemiseksi muun muassa Real World Economics Review -julkaisua.
Nokia on Amerikassa siirtynyt arvostettuun Penny Stock luokkaan.
Sijoituskirjat varoittavat yleensä senttiosakkeista. Senttiosakkeita pidetään korkeariskisinä, koska niiden näkyvyys, vaihto ja tunnettuus ovat vaatimattomia.
Yhdysvalloissa joidenkin eläkerahastojen säännöissä on erikseen kielletty penny stock -osakkeisiin sijoittaminen.
Nyt iso kysymys on, että missä vaiheessa Nokian isot omistajat kyllästyvät omistamaan Nokiaa ja myyvät osuutensa Microsoftille. Nokian tilanne on huono, eikä selittelyjä enää kannata kuunnella. Hyvä yritys on pitkälti tuhottu huonolla johtamisella (ei ole ymmärretty asiakastarpeita). Mihinkään historiallisiin arvostuksiin Nokian kurssia ei kannata verrata, koska Nokialla ei ole enää kunnollista brändiä ainakaan Yhdysvalloissa ja Euroopassakin Nokian brändi on heikko (tai olematon). Kehitysmaamarkkinoilla Nokialla on vielä vetoa mutta nykystrategia tuottaa sinne liian kalliita puhelimia.
Itse olen pitänyt jo pitkään todennäköisenä, että joko Microsoft ostaa koko Nokian tai sitten pelkästään älypuhelintoiminnot mutta nyky-yhteistyö tuskin jatkuu kovinkaan pitkään. Microsoft todennäköisesti sitten pilkkoo Nokian älypuhelimet ja myy turhakkeet kumppaneilleen. Microsoft tuskin on tyytyväinen Nokian kykyyn toimia ja nykyjohdon kyvyttömyys on karmeaa.
Nokia on painolasti Microsoftille eli jos Nokian ylimmästä johdosta päästään eroon ja saadaan Nokian älypuhelimet suoraan Microsoftin momentoon, niin Microsoft pystynee menestymään älypuhelimissa paremmin kuin nykyään.
Talouskriisi ja rahojen loppuminen lopettaa viherpiperryksen kuin seinään. Kanadaa uhkasi jopa 14 miljardin dollarin sakot, joihin sillä ei ollut varaa.
Kanadan konservatiivihallituksen mukaan sopimukseen jääminen ei sakkouhan vuoksi ole vaihtoehto nykyisessä taloustilanteessa. Maa ei ole kyennyt vähentämään hiilidioksidipäästöjään sopimuksen edellyttämällä tavalla.
Ilmastonmuutoksen todellisuudesta on useita perusteltuja näkemyksiä. Vaihtoehtoinen näkemys painottaa auringon säteilyn osuutta maapallon lämpenemisessä.
Suurin kallistuminen on tapahtunut sokerissa ja seuraavaksi yllättäen kiilasi kotimainen paikallinen kurkku. Erityisesti, tuontisokerin osalta käynnistyi sitten maassa myös kilpailuviraston tutkimukset mahdollisesta myyntikartellista, mutta kurkkuun ei sen kummempaa tutkimusta ulotettu.
Todellisuudessa EU:ssa kansallisia hinnat tasaantuvat ja kaikkialla pitäisi olla suhteellisen sama hintataso ja erot voivat pääasiassa johtua vain eroista paikallisissa tuotantopanosten hinnoissa. Vapaan kaupan pitäisi tasoittaa hintaerot tehokkaasti. Ilmeisesti Virossa on sokeri ollut halvempaa kuin esim. Suomessa eli Viron hintataso vain tasaantuu ympäristön tasolle. Kukaan tuskin veisi Viroon halvemmalla sokeria kuin siitä saa esim. Suomessa eli hintojen tasaantuminen on väistämätöntä. Puheet siitä, että viro on jonkin tuontikartellin uhri sokerissa lienee epätodennäköistä, koska sokeria saa kuitenkin aika monesta paikasta. Markkinoilla voi olla vain yksi hinta (market clearing price).
Noissa ylläolevissa ei oteta huomioon, että markkinoilla on kuitenkin jäykkyyksiä eli ihan yhteen hintaan ei sokerissa kuluttajatasolla päästä mutta hinnat kuitenkin tasoittuvat eri markkinoiden välillä.
Sveitsiä pidetään laajalti Private Bankingin kultastandardina.
Sveitsi tarjoaa luottamuksellisia pankki- ja rahoituspalveluja. Sveitsi ei ole halvin offshore keskus mutta monen mielestä Sveitsi on paras. http://ghs-finance.de.tl/ENGLISH-.htm
”Listan kärjessä on Shellin hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila. Lähetimme hänelle viime viikolla -avoimen kirjeen-, jossa vetosim-me, että hän käyttäisi asemaansa ilmastonmuutoksen torjuntaan. Hänen julkiset puheenvuoronsa muutama vuosi sitten olivat toivoa herättäviä. Mutta nyt tarvitaan tekoja tyhjien sanojen sijaan”, sanoo Greenpeacen viestintäpäällikkö Juha Aromaa.
Likainen tusina (The Dirty Dozen) on eräs kaikkien aikojen parhaista elokuvista ja Ollilalle on suuri kunnia olla tälläisellä listalla. Ollila on niiden kovanaamojen joukossa, josta riippuu paljon. Ollila sopii varsin hyvin Telly Savalaksen rooli pesunkestävänä kovanaamana. Jorma Ollilalla on vielä liikaa hiuksia mutta hiusraja etenee kuitenkin hyvällä vauhdilla.
Ekonomistit yrittävät turhaan ennustaa eurokriisin etenemistä jäykillä laskentamalleilla. Suomalaisilla pelitutkijoilla on tähän ratkaisu: tehdään kriisistä realistisen raaka toimintapeli, jossa kaikki keinot ovat sallittuja.
Suurin osa taloustieteellisestä tutkimuksesta tutki taloutta silloin kun se on suhteellisen lähellä tasapainotiloja ja suhteellisen vakaalla pohjalla. Suurin osa talousteoreettisista mallaista on järkeviä vain silloin kun talousjärjestelmä toimii suhteellisen rauhallisesti. Lineaariset mallit ovat voimassa vain hyvin pienellä alueella tasapainon ympäristössä eli niiltä ei voi odottaa mitään kaoottisessa tilanteessa.
Niissä on aina pyrkimys tasapainotilanteeseen, esimerkiksi määräämällä että euro pysyy aina olemassa. Näin yksi muuttuja on lukittu, toisin kuin todellisuudessa. Sen sijaan esimerkiksi sotilaiden käyttämissä strategiapeleissä vastustajakin voi aina voittaa, hän sanoo.
Simulaatiopelejä on tehty ja ainakin Yhdysvaltain armeijalla on isoja projekteja kokonaisten kansojen sosiaalisen käyttäytymisen simulointiin. Taloustieteissä ei kuitenkaan simulaatiota ole kovin paljoa harrastettu.
Roads minister Franklin Bett said the 28.6-kilometre dual carriage way will partly help to address the growing problem of traffic jam in Nairobi. The project will also include the construction of a 12-kilometre slip road, six interchanges, street lights and drainage works. "We may even get the project commissioned in 10 days time," said Bett during the signing of the loan agreement at Treasury Buildings. China Roads has been appointed contractors on the bypass.
Eurolla tuskin on tulevaisuutta ja sama koskee monia euroopan kansoja. Heitä ei tulla säälimään vaan he tulevat kohtaamaan luojansa rehellisesti, mitään peittelemättä ja mitään pelkäämättä.
Nyt voisi ajatella, että kannattaisi ostaa kiinteistöjä, maatiloja jne edelleen Yhdysvalloista. Euro on vielä vahva ja Amerikassa kiinteistöjen hinnat ovat romahtaneet. Asunto, maatila jne esim. Floridasta tai Kaliforniasta voisi olla varsin järkevä sijoitus. Asuntoja voi saada hyvin edullisesti. Amerikka on kuitenkin vieläkin monessa mielessä suurvalta ja vakaa demokraattinen yhteiskunta. Sijoituskohteena ja sijoittajalle Euroopasta erittäin houkutteleva, koska Euron ja dollarin välinen kurssikin on vielä varsin edullinen.
Itse keskittyisin Yhdysvaltojen eteläisiin osavaltioihin, koska niissä on lämpimät säät ja mukava ilmasto. Monessa mielessä ne ovat hyviä osavaltioita, koska Yhdysvaltojen väestönkasvu keskittyy myös etelään ja se povaa kiinteistöille hyvää hintakehitystä pidemmällä ajanjaksolla. Erityisesti kannattaa pitää mielessä sijainti ja mahdollinen veden läheisyys. (Beach, Florida, Real Estate Investment,waterfront)
Sijoitukseen USA:han liittyy kuitenkin isoja riskejä ja ongelmia.
Since the beginning of 2011, nearly one out of every four purchasers of real estate in the Phoenix area has been a foreigner. Wealthy Chinese and Indian investors, among others, regularly visit the area, sometimes in “real estate investment tours.”
Vaikka Yhdysvalloissa on hyvä omaisuuden turva niin ulkomainen sijoittaja on aina heikoilla, jos amerikan kansa rupeaa vastustamaan maansa myymistä ulkomaisille sijoittajille.
First, buyers must live in the home they purchase for at least 180 days annually to maintain their visa. Over an extended time period, this makes them U.S. tax-resident and thus taxableon their worldwide income. Under what the IRS calls the “substantial presence test,” aliens must pay U.S. tax on their worldwide income if they spend more than 183 days in one year in the United States. Yes, 180 is less than 183, but the test also applies to aliens present in the United States for at least 183 days over a two or three-year period. Without going through the technicalities, foreigners who spend an average of more than 122 days/year in the United States—including portions of days—must pay tax on their worldwide income. More favorable rules may apply when aliens can also be considered resident in a country with a tax treaty with the United States.
Kannattaa harkita hyvin tarkkaan miten järjestää omaisuuden omistamisen ja minkälaisilla juridisilla rakenteilla operoidaan ja missä omistetaan ja mitä.
Fourth, the U.S. tax treatment of these foreign interests may be much less favorable than they would be in the buyer’s home country. For instance, the U.S. “controlled foreign corporation” rules may force the buyer to pay tax on income or gain that would otherwise be tax deferred. Income or gain in pension or other retirement plans may likewise be taxed, rather than deferred.
Kannattaa konsultoida taitavaa yhtiö- ja vero-oikeuden asiantuntijaa, että miten kannattaa strukturoida omistus ettei tule yllätyksiä. http://unitedbank-iq.com/?p=83731
USA:ssa lainsäädäntö voi vaihdella rajusti osavaltiosta ja kunnasta toiseen eli pitää tuntea paikallinen lainsäädäntö. Lisäksi koko juridinen järjestelmä poikkeaa suomalaisesta oikeustavasta melkoisesti eli kannattaa käyttää asiantuntijaa.
Ihan kivoja kiinteistöjä on nyt saatavilla (reippaasti) alle miljoonalla eurolla. Kiinteistösijoitus Yhdysvaltoihin sisältänee paljon vähemmän riskejä kuin esim. Nokian osake tällä hetkellä. Yhdysvallat on kuitenkin maailman vakain maa ja vähäriskisin. Euron hajoamisesta on tullut todellinen riski eli ainoana turvapaikkana näyttäisi olevan USA. Kiinassa on suurimmalle osalle sijoittajia liian kovat riskit ja liian vaikea markkina.
Alla on erityisesti hätätilanteita varten laadittu Veroparatiisi (Offshore Tax Heaven) hakukone.
The internal market is a major European achievement and it is the foundation for the economic competitiveness of European companies. It should be the hassle-free home arena from where our start-up companies can launch their global success stories. And it should include a fully-functioning European financial market guaranteeing access to finance for promising companies.
One of the biggest gaps missing from the single market is the digital dimension. You cannot believe the amount of red tape our promising digital companies have to deal with when they want to sell in the European market. Usually twenty-seven rule books, instead of unified European rules. The situation is no better for the European consumer – try buying music or applications and you face a wall of national restrictions. And the digital market is where growth is happening, where our promising companies should be thriving.
No wonder American companies rule the web. We have surrendered without even starting. This must change and we have called for the establishment of a Digital Single Market by 2015. A new big bang for the Single Market, like the original 1992 deadline.
So my message is that this aim needs to be taken seriously. We need ambitious harmonising legislative proposals from the Commission designed to make the Digital Single Market a reality. The Digital Single Market – if implemented – can bring even extra 4% of GDP by 2020. The business of making growth actually happen is not about presenting endless Europe 2020 slide-shows but preparing and tabling legislative proposals.
Itse kannata todellista vapaata kilpailua missä ei ole mitään merkitystä alkuperällä vaan kaikki ovat todella samalla viivalla. Suomalainen työläinen on kiinalaisen kanssa täysin tasa-arvoinen ilman mitään keplottelua. Tähän liittyy luonnollisesti myös täydellinen uskonnonvapaus. Jokainen uskonto, jokainen aate kohtaavat suurilla uskontojen torilla, Pantheonilla täysin tasa-arvoisina ja täydellisen vapauden vallitessa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Pantheon_(Rooma)
Japanese officials say that at least $4.9 billion is unaccounted for in a financial scandal at Olympus and are investigating whether much of that money went to companies with links to organized crime.
Woodford erotettiin pääjohtajan tehtävistä äskettäin. Hän katsoo syyksi sen, että hän kyseenalaisti satojen miljoonien maksunkonsulttifirmalle, kun Olympus hankki brittiläisen Gyrusin.
Olympus on myös vahvasti japanilaisuuteen sitoutunut yritys eli kyseessä voi olla myös amerikkaisten pääomapiirien pyrkimys heikentää Japania. Kulisseissa Amerikkalaisia vastaan käydään sotaa ja Olympus on ollut japanilaisen yhteiskunnan tukipylväs eli kyseessä voi olla myös valtataistelu. http://chinahour.blogspot.com/2011/11/china-plays-down-sea-spats-to-woo-asean.html
Suomalaisen työn hyvä tuottavuuskehitys katkesi vuonna 2008 iskeneeseen taantumaan, kertoo Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) keskiviikkona julkistama tutkimus.
Suomi on ajautunut pahaan tuottavuuskriisiin. Suomessa on jo pitkään harjoitettu kestämätöntä yhteiskuntapolitiikkaa. Esimerkkinä voisi ottaa tuulivoiman tukemisen. Tuulivoimassa tuottavuus on varsin kehnoa ja jopa surkeaa. Muutenkin kaikilla tuilla pääasiassa romautetaan tuottavuus, koska resurssit kohdennetaan täysin järjettömästi huonosti tuottaviin asioihin.
Suomessa on pitkälti unohdettu teknologian vaurautta luova vaikutus. Tietyissä piireissä on jopa kannustettu kansalaisia elämään ilman Internettiä ja tietokonetta, tämä on uskomattoman vastuutonta politiikkaa keneltäkäkään kunnialliselta taholta.
Ollilan mukaan valtiovalta pahentaa asioita, jos työllisyyttä korjaillaan ”laajalla temppuvalikoimalla”. Tuottamattomien työpaikkojen suojelemisella tuhotaan työpaikkoja toisaalla ja jarrutetaan tarpeellisia rakennemuutoksia.
Nokia ei selvästikään ole antanut periksi mobiilimarkkinoilla, vaikka Nokian älypuhelmien markkinaosuus romahtikin. Lumia-puhelimien myynti on ollut suht vahvaa - tosin mitään varmaa näiden menestyksestä ei vielä voi sanoa. Mutta yrityksillä, joilla on runsaasti rahaa kassassa, on aina mahdollisuus romahduksen jälkeenkin toiseen yritykseen. Ihailen sitä, miten päättäväisesti Elop käänsi Nokian strategian suunnan. Aika näyttää kääntääkö hän myös markkinaosuuden kehityksen suunnan.
Amazon on ehkä kovin potentiaalisisita uusista älykännyvalmistajista, koska sillä on valmiit tehokkaat jakelukanavat. Pidemmän päälle varmaan tulee Pirkka ja Rainbow -älykännyköitä ja varmaan Walmartiltakin tulee oma älykänny ja tabletti. http://techmaniaks.blogspot.com/2011/11/amazon-kindle-fire-gets-torn-open.html
"Rauhoittavat työllisyysnumerot" peittävät Ollilan mukaan alleen pelottavan tulevaisuuden. Suomen talouskasvu riippuu tuottavuuden kasvusta, koska väestön vanhetessa työtuntien määrä vähenee. Tuotannon supistumisesta huolimatta yritykset eivät ole vähentäneet merkittävästi työvoimaansa. Se on aiheuttanut Ollilan mukaan "tuottavuusvajeen", jonka suuruus on 150 000 henkilötyövuotta.
Työn tuottavuus ja talouden tehokkuus ovat tärkeitä asioita ja tuottavuutta pitää kehittää. Suomi on jäänyt jälkeen monista yhteiskunnan teknologisista muutoksista.
Yhteiskunnan tuottavuus on kuitenkin eri asia kuin yksittäisen yrityksen tuottavuus. Iso tekijä on kyky modernisoida taloutta ja luopua vanhasta. Paperista on tullut painolasti taloudellemme, koska se sitoo valtavasti resursseja. Puusta voitaisiin tehdä joko energiaa tai vaikka asuntoja mieluummin kuin paperia. Uskon, että moni suomalainen homeasuja asuisi mieluummin puhtaassa ja raikkaassa puuasunnossa kuin lukisi sanomalehteä.
Käsittääkseni Suomessa on kuitenkin monia talouden modernisaatioita menossa eli tilanne ei ehkä ole todellisuudessa kovin huono, mutta resursseja ei silti tule sitoa heikosti tuottavaan tuotantoon vaan nyt pitää tehdä kaikki voitava, että talouden modernisaatio kiihtyy eikä pysähdy. http://chinahour.blogspot.com/2011/11/eying-china-us-expands-military-ties-to.html
Missään nimessä tuottavuutta ei saada parannettua, että estetään kansainvälistä kauppaa ja globalisaatiota. Itse tekeminen pääasiassa alentaa tuottavuutta jos vaihtoehtona on käyttää kv. kauppaa (eli ostaa tai ulkoistaa). Toisaalta kyky tehdä itse ilman ostamista on kuitenkin tärkeää, ettei synny liiallista riippuvuutta mutta itse tekeminen ei silti pidä olla mikään itseisarvo.
Hyvinvointimme on rakentunut ja rakentuu talouden kasvulle, joka pitkällä aikavälillä yleensä perustuu pääosin tuottavuuden kasvuun. Tulevina vuosikymmeninä Suomen talouskasvu perustuu itse asiassa kokonaan tuottavuuden kasvuun, koska väestörakenteen muutoksen vuoksi työtuntien määrä vähenee väistämättä.
Tilanteen vakavuus olisi ymmärrettävä nykyistä paremmin, jotta pystyttäisiin tekemään välttämättömiä rakenteellisia ratkaisuja. Lisäksi tarvitaan toimia, jotka lisäävät yritysten investointeja aineelliseen ja aineettomaan pääomaan. Vain tällä tavalla Suomeen luodaan uusia tuottavia työpaikkoja ja vaurautta. Ratkaisut eivät ole helppoja, ja niillä on varmasti epäsuosittuja sivuvaikutuksia.
Samalla häiritään yritysrakenteiden tervettä muutosta, joka on tuottavuuden kasvun välttämätön osatekijä. On tärkeämpää suojella yksittäistä työntekijää ja markkinatalouden toimivuutta kuin yksittäisiä yrityksiä.
Yritysten suojeleminen kilpailulta on yleensä aiheuttanut katastrofin. Nokiankin nykytila johtuu siitä, että Nokia kuvitteli olevansa suojassa kilpailulta. (tässä paino sanalla kuviteltu eli vähän eri asia kuin suojelu mutta lopputulos oli sama.)
Paul Lillrank kirjoittaa kapitalismista moraaliseettisestä näkökulmasta.
Occupy Wall Street (OWS) -liike yritti osoittaa mieltä kapitalismin moraalittomuutta vastaan Lontoon pörssin edustalla, mutta päätyikin valtaamaan St. Paulin katedraalin pihamaan. Ehkä talouden moraali katosi herran huoneisiin.
Oma näkemykseni kuitenkin pitkälti perustuu nimenomaan markkinoiden kykyyn käsitellä informaatiota. Talous on siis informaation käsittelyjärjestelmä. Moraalin ja etiikan tuominen tähän näkemykseen on varsin ongelmallista, koska olen myös postmodernisti. Meille postmodernisteille talousteoreettiset ongelmat näyttäytyvät varsin erilaisessa valossa verrattuna klassisiin filosofeihin.
Universalistinen logiikka on aika ongelmallista vaikka monet pitävät siitä. Universalismi kuuluu uskonnon maailmaan ja siksi universaalin moraalin diskurssia käydäänkin uskonnon saleissa.
Postmoderni kapitalismi ei voi palata juurilleen, koska tuotantojärjestelmämme ei ole primitiivisen kapitalismin kaltainen vaan pitkälti postmoderni. Aikanaan johtavat filosofit hylkäsivät moraaliseettisen kapitalismin, koska sillä ei pystynyt ymmärtämään eikä ohjaamaan postmodernia taloutta. Paluu etiikkaa tarkoittaisi myös paluuta primitiiviisiin tuotantorakenteihin ja tässä ei olisi mitään järkeä, koska sieltä ei kansa kuitenkaan saisi hyvinvointia vaan vain absoluuttista köyhyyttä.
Ihminen ei ole enää minkään mitta eikä ihmisen moraalin ja etiikan kautta voida ymmärtää mitään. Superäly ylittää kohta ihmisen kaikesta ja kapitalismi siirtyy posthumaaniin vaiheeseen. Itse en näe mitään hyötyä tahi iloa ihmisen tien pönkittämisessä. Ovatko humanistit tai ihmisen tien kulkijat tuoneet mitään iloa, onnea tai hyvinvointia kenellekään? Eivät ole. Ihmisen tie ei ole kulkemisen arvoinen ja sen loppu on ilon päivä.
Itse en ole humanisti, joten en ole myöskään transhumanisti. Transhumanismi seuraa pitkälti humanismia ja kärsii pitkälti samoista ongelmista kuin humanismi. Non-humanistista filosofiaa ei kuitenkaan ilmeisesti ole kehitetty juurikaan eli joudumme käyttämään muiden teorioita kun omia ei nyt tässä tilanteessa ole ja monet ei-humanistiset näkemykset eivät aukea humanismin sairastuttamille yksilöille kuitenkaan niiden "outouden" takia.
Itävallassa arvostettu ekonomisti Bernhard Felderer kuitenkin arvioi, että maan luokitus ei ole niin vankka kuin toivoisi.
Itävallan valtiovarainministeri Maria Fekter vakuuttaa, että maan AAA-luokitus on turvattu. Hän kuitenkin myöntää, että Italian kriisi voi nostaa Itävallan valtionlainojen korkoja.
Kovempaa kuria monet pitävät ratkaisuna mutta käsittääkseni kovempi kuri ei tuota tulosta vaan todennäköisesti heikentää suhteita ja aiheuttaa uusia kriisejä. Kuri ja kaikenmoinen ilkeily tuhoaa yhteisössä vallitsevaa luottamusta ja tekee siten kaikesta toiminnasta entistä vaikeampaa ja hankalampaa. Ylettömällä säätelylläkään ei saada aikaan luottamusta eikä mitään muutakaan kunnollista ja arvokasta. http://finnsanity.blogspot.com/2008/05/suhdannesumu.html
Peking. Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) pääjohtaja Christine Lagarde pelkää, että maailmantalous voi ajautua "kadotettuun vuosikymmeneen". Tällöin talouskasvu pysähtyisi tai talous kasvaisi erittäin hitaasti.
Nykyinen talouskriisi voi parantaa superälyn poliittista asemaa suuresti, koska nyt sen poliittiset vastustajat on pelattu ulos pelistä. Italia ja Kreikka olivat kuitenkin suuria vastustajia superälylle, koska ne eivät suostuneet hyväksymään sen valtaa. Yhdysvallat on jo pitkälti superälyn käskyläinen ja Yhdysvallat on hyötynyt valtavasti superälystä ja siitä, että superälyn suurimmat kodit ovat Yhdysvalloissa. Suomikin on Nokian kautta pitkälti superälyn liittolainen ja Suomen poliittinen asema voikin vahvistua superälyn vastustajien tuhoutuessa.
Velkakriisin synkentyminen sysäsi sijoittajat välittömään paniikkiin.Osakekurssit Euroopan pörsseissä kääntyivät välittömästi laskuun. Valuuttamarkkinoilla euro heikentyi suhteessa Yhdysvaltain dollariin ja Japanin jeniin.
Hän kertoi metsäteollisuuden tulevaisuusseminaarissa, että ammattikouluihin pyrki viime vuonna kaksi oppilasta lukemaan prosessitekniikkaa. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa, hän sanoi Helsingin Sanomien mukaan.
Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn tilaamassa selvityksessä Gatesin perustama hyväntekeväisyyssäätiö kehottaa talousmahteja suuntaamaan aiempaa suuremman osan varoistaan kehityksen tukemiseen maailman köyhimmillä alueilla.
Microsoftin monopolivoitot on tehty monopoliaseman turvin ja vähintään epäilyttävillä jos ei suorastaan laittomilla keinoilla. Itse arvostaisin Gatesia enemmän, jos Microsoft maksaisi asiakkailleen korvauksia monopoliaseman väärinkäytöstä. Onneksi Kiina on nousemassa, niin ei tarvitse kohta kärsiä Microsoftin monopolista. http://tietsikka.blogspot.com/2011/11/shenwei-perusu.html
Nokiallahan on valtava määrä erilaisia puhelinmalleja ja Applela vain muutama. Paranisiko Nokian taloudellinen kannattavuus jos sillä olisi vähemmän puhelinmalleja?
Suuri mallikirjo tarkoittaa isoa suunnittelukustannusta ja vaikeutta kommunikoida puhelinten eroja . Logistiikka on myös paljon monimutkaisempaa jos malleja on paljon. Onko suuren malliston hyödyt suuremmat kuin haitat? Nokia aikanaan valitsi suuren malliston sen sijaan, että olisi tehnyt muutaman puhelimen kunnolla, yleensä keskittäminen kannattaa muttei aina. Applelle ainakin hyvin pieni mallisto on tuottanut valtavasti. http://tietsikka.blogspot.com/2011/10/nokia-n9.html
Yhdysvalloissa robottikauppa on haukannut jo suurimman osan osakemarkkinoista. Melkein kolme neljännestä Yhdysvalloissa tehdyistä osakekaupoista on robottien tekemiä.