tiistai 17. syyskuuta 2024

Hakulaite isku

Mediassa on esitetty, että kysymys olisi ollut hakulaitteiden litiumakkujen räjähtämisestä. Hyppönen ei pidä tätä todennäköisenä.

– Litiumakut ovat vaarallisia ja ne saa räjähtämään, mutta normaalissa räjähdyksessä ne räjähtävät enemmänkin hyvin aggressiivisena tulipalona, sihisevänä sähikäisenä. Kun katsoo videoita näistä nyt nähdyistä räjähdyksistä, niin ne räjähtävät, kuten räjähdysaine räjähtää.

Tämän takia Hyppönen arvioi, että hakulaitteita oli muokattu ja niihin oli asetettu räjähdysainetta. Operaatio on ollut hyvin huolellisesti valmisteltu.

– Tämä on ehkä sen takia ollut mahdollista toteuttaa, että normaalit käyttäjät eivät enää käytä hakulaitteita mihinkään.

https://yle.fi/a/74-20112220 

Hakulaitteet ovat jo kokolailla vanhaa teknologiaa. Kukaan tavallinen ihminen tuskin niitä enää käyttää. Kännykät ovat yleisempiä ja halvempia. YLE:llä on yhdestä räjähdyksestä video. Räjähdys on näyttävä. Tuskin tuollaista räjähdystä viruksella saa aikaan, koska ei sitä akkua niin kauheasti jossain hakulaitteessa ole. Viruksen täytyisi jollain lailla yrittää yli kuumentaa akkua toistamalla hirvittävällä kellotaajulla jotain komentoa. Eli viruksen pitäisi pystyä nostamaan kellotaajuutta hirveästi. Tämä lienee mahdotonta, koska yleensä tuollaisissa laitteissa on joku ylikuumenemissuoja, ja lisäksi prosessori todennäköisesti kaatuisi paljon ennen kuin se saisi kelloa nostettua millään tavalla. Onko tuollaisissa koneissa yleensä sellaista käskyä jolla kellotaajuuden voisi kymmenkertaistaa? Tuskin. Lisäksi tuollainen kellotaajuuden nosto todennäköisesti kaataisi koko laitteen käyttöjärjestelmän ja lähinnä pakottaisi sen sammumaan.

https://www.thehindu.com/news/international/hezbollah-says-its-targeted-in-lebanon-pagers-explosion-live/article68652626.ece

https://www.thehindu.com/news/international/hezbollah-goes-old-school-to-counter-israels-modern-surveillance-methods/article68391828.ece 

Hizbollahin porukka on koko lailla tyhmää. Kyllä tuollaisten hakulaitteiden räjäyttäminen on paljon helpompaa kuin kännyköiden. Kännyköitä käyttävät monet mutta hakulaitteita vain terroristit.

https://www.newarab.com/news/shock-disbelief-lebanon-after-israeli-linked-pager-blasts

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti