keskiviikko 10. maaliskuuta 2021

Huawei edelleen suurin

Tulos on hieman yllättävä, sillä moni analyytikko on uskonut Huawein vaikeuksien parantavan Nokian ja Ericssonin asemaa. Näin ei viime vuonna käynyt. Ericssonin markkinaosuus kasvoi yhden prosenttiyksikön ja Nokian pieneni yhden. Molempien hallussa on Dell´Oron mukaan 15 prosenttia markkinoista.

Huawein lisäksi myös ZTE kasvatti markkinaosuuttaan, joka kirjataan nyt 10 prosentiksi. Kasvu perustuu pitkälti näiden valmistajien vahvaan asemaan Kiinan jättimäisillä markkinoilla.

Mikäli katsotaan markkinoita ilman Kiinaa, kuva muuttuu toki erilaiseksi. Viime vuonna Huawein markkinaosuus putosi pari prosenttiyksikköä noin 20 prosenttiin. Kiinan ulkopuolella Ericsson on ykkönen 40 prosentin markkinaosuudella ja Nokia kakkonen 30 prosentin osuudella.

https://etn.fi/index.php/13-news/11868-huawei-kaksi-kertaa-suurempi-kuin-ericsson-tai-nokia

Huawei on edelleen suurin. Kiinassa Huawei on erityisen suuri.

https://www.theverge.com/2021/3/8/22318941/china-smartphone-market-share-oppo-huawei-vivo-apple-xiaomi-january-2021

Yhdysvallat ei ole kyennyt murskaamaan kiinalaisia valmistajia vaikka yritys on ollut kova. Itsekin ostin kiinalaisen halpakännykän.

https://mobiili.fi/2021/03/10/huawei-suurempi-kuin-ericsson-ja-nokia-yhteensa-kiinalaisyhtioiden-osuus-verkkolaitemarkkinoista-kasvoi-vahvasti-viime-vuonna/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti