tiistai 2. maaliskuuta 2021

Huijareiden Suomi

Pankin päivystyksessä kävi ilmi, että huijarit olivat tyhjentäneet naisen tilit ja saaneet useita tuhansia euroja. Epäonnisen sattuman vuoksi kuun lopussa maksettava eläke oli tullut tilille eilen perjantaina. Huijarit olivat tyhjentäneet jopa säästötilin siirtämällä sen saldon ensin sisäisenä tilisiirtona toiselle tilille, mikä osoittaa heidän tunteneen Nordean pankkipalvelun ja ehkä jopa osanneen hieman suomea. Toisaalta Nordean pankkipalvelun kielen voi vaihtaa myös englanniksi.

https://pjarvinen.blogspot.com/2021/02/nain-microsoft-huijaripuhelu-tyhjensi.html 

Huijarit huijaavat Microsoftin nimissä. Kannattaa vaihtaa Linuxiin niin Microsoft huijarit jäävät tyhjänpäälle. 

Netin huijarit käyttävät hyväkseen ihmisten hyväntahtoisuutta ja auttamishalua, yksinäisyyttä ja tietämättömyyttä sekä näinä koronavirusaikoina ihmisten pelkoa ja epätietoisuutta. Huijarille kaikki keinot ovat sallittuja ja tavoite on hyötyä taloudellisesti ja saada uhri luovuttamaan tärkeitä tunnuksia tai lähettämään rahaa välittämättä uhrille aiheutuvasta haitasta

https://ikinortti.blogspot.com/2020/04/pilaa-nettihuijarin-paiva-hanki-tietoa.html

Huijareita on moneen lähtöön ja ehkä Microsoft huijarit on helpompi tunnistaa kuin muut. Lisäksi on lehtitilaus huijareita, jotka myyvät tarpeettomia lehtiä. Itsellenikin on soittanut lehden myyjiä. Lehdet ovat pääasiassa huijareita; yrittävät myydä täysin tarpeettomia lehtiä. Monelle vanhukselle soittaa lehden myyjä ja vanhus ei osaa sanoa ei. Sitten on sukkien myyjiä ja mitä muuta kanssa. Erilaisia pillereitä myydään myös. Kaikkia näitä yhdistää, että niillä ei tee mitään. Ehkä kaikista ovelimpia ovat ns. uskovaiset. Uskovaiset myyvät pelastusta ja siihen moni lankeaa etenkin jos on ollut paljon surua. Uskovaiset osaavat käyttää ihmisten ahdistusta omaksi hyödykseen. Uskovaiset ovat myös vaarallisimmasta päästä sillä heitä suojelee laki. 

Otetaan esimerkiksi joku Päivi Räsänen. Räsänen saa pelotella ihmisiä ja pääsee vielä eduskuntaan. Kiinassa Kiinan Kommunistinen Puolue yrittää suojella väestöä uskonnon nimissä tapahtuvalta huijaukselta mutta sitten Länkkärit huutavat, että uskontohuijausta ei saa pysäyttää. Aikanaan myös Neuvostoliitossa yritettiin estää uskontohuijarien touhut mutta eihän siitä tullut mitään. Uskonto on niin hyvä bisnes, ettei sitä pystytä estämään. 

http://tamapaiva.blogspot.com/2017/05/kiina-on-huijausten-edellakavija.html

Uskonnothan ovat siinä mielessä kaikista vaarallisimpia huijauksia, että uskonnon nimissä saa sanoa mitä tahansa. Uskonnot ovat kehittäneet ovelia tapoja iskeä ihmisen heikkouksiin eli kuoleman pelkoon. Itse olen jo aikaisemmin kirjoittanut siitä, että kuoleman pelko pitää voittaa, että pystyy toimimaan järkevästi. Taloudessa on paljon sellaisia ilmiöitä, jotka lähentelevät huijausta vaikka ovatkin laillisia. 

https://jtalous.blogspot.com/2021/02/nokia-ja-teknologiajohtajuus.html

Aikanaan Suomessa kansalle valehdeltiin Nokiasta ja annettiin kuva, että Nokia on joku mahtiyhtiö (aikanaan olikin). Monelle jäi tämä päälle ja menettivät isot summat rahaa Nokiaan. Tietysti kaikki Lotot ja niin ollen iskevät ihmisen heikkouksiin (eli ahneuteen). Tietyssä mielessä melkein kaikki yhteiskunnalliset asiat ovat huijauksia. Ihmisille annetaan asioista täysin vääristelty ja virheellinen kuva. Kaikki mediat käytännössä huijaavat ihmisiä (eli YLE, Iltalehti, Iltasanomat, HS jne). Näille ei voi tehdä mitään. Samoin myös huijataan sillä ettei puhuta tärkeistä asioista kuten UFOt, Superälyn jne. Tälläinen puhumattomuus on myös siinä mielessä huijausta että ihmisille jää täysin vääristelty kuva todellisuudesta. 

Politiikassahan voi luvata vaikka mitä ja siitä ei joudu mihinkään vastuuseen. Tietysti näissä vastuut olisivat mahdottomia toteuttaa. Ihmisten pitäisi seurata enemmän luotettavia medioita kuten Jussi Mediaa. Käytännössä suurilla yhtiöillä on Suomessa monopoli totuuteen. Pienmedioilla ei ole sellaista uskottavuutta kuin suurilla. Suurmedia voi valehdella vaikka mitä ja sama koskee poliitikkoja. 

Forbesin Ruotsia imartelemattomassa artikkelissa kuvataan hallituksen ja erityisesti vihreiden toimia Ruotsin ydinvoiman käsittelyssä ja alasajossa, mikä on johtanut uhkaavaan sähköpulaan ja hintojen nousuun.

https://mvlehti.net/2021/03/02/forbes-pilkkaa-ruotsin-energiapolitiikkaa-sortuvat-typeryyteen/

Yhteiskunnallisessa keskustelussa on paljon sellaisia asioita, joita on vaikea kritisoida.

http://eaglesflysingly.blogspot.com/2021/02/aika-muuttuu-ihminen-ei.html

http://naskinen.blogspot.com/2021/03/tarjouksiin-ei-kannata-tarttua.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti