lauantai 30. tammikuuta 2021

Huaweista Xiaomiin

 Viime vuoden viimeisellä neljänneksellä Apple oli älypuhelimien ykkönen, perässään Samsung ja Huawei. Vuodessa lista on mennyt kärjen osalta uusiksi, sillä Xiaomi on ottanut Huawein paikan.

 https://etn.fi/index.php/13-news/11695-xiaomi-otti-huawein-paikan

Kännymarkkinoilla markkinaosuudet ovat muuttuneet. Huawei on tippunut ja Xiaomi noussut. Itse olisin kyllä mielelläni ostanut Huawein kännyn jos siinä olisi Googlen sovellukset toimineet. Googlen sovellukset ovat vain niin käteviä ja laadukkaita, että ilman niitä kännyn käytettävyys on heikko. Googlesta on tullut standardi. Nokia ei enää menesty. Itse aikanaan kritisoin paljon Nokiaa, silloin Nokia oli vielä mahtifirma ja tuntui, että se pärjää hyvin. Romahdus tapahtui sitten äkkiä, yllättävän äkkiä. Tosin merkit olivat näkyvissä, kyvyttömyys tehdä sellaista käyttistä, joka olisi edes jossain määrin hyvä. Symbian oli jäänyt pahasti jälkeen Applen iOS:lle ja Googlen Androidille. Nokian johto oli ylimielistä eikä halunnut tehdä kunnon puhelimia. Näin jälkikäteen voi spekuloida vaikka mitä mutta aikanaan Nokian olisi kannattanut yrittää tosissaan. Stephen Elopin puhe palavasta öljynporauslautasta katkaisi kamelin selän. Uskottavuus katosi. Kuka ostaisi Nokian kännyjä jos edes Nokian oma johto ei siihen usko; ei kukaan, Loppu on historiaa. En jaksa uskoa, että Nokia enää koskaan nousee merkittäväksi tekijäksi kännymarkkinoilla. 

Markkinat ovat muuttuneet siten, että Kiina on erittäin tärkeä. Kiinalaiset firmat ovat vahvoja kotimarkkinoilla. Kiinassa Huawei pärjää ilman Googlea, sillä siellä on omat sovellukset käytössä. 


Yhteen aikaan Intialaiset tykkäsivät Nokiasta; kiinalaisilla oli huono maine Intiassa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti