lauantai 30. tammikuuta 2021

Virtuaaliesineet

 Nykyään virtuaaliesineilläkin on taloudellista arvoa. Keräilykorteilla on jo pitkään ollut omat markkinansa, mm. amerikkalaiset jalkapall- ja koripallokortit. Pokemon kortit voivat myös olla aika arvokkaita. Millä tahansa asialla, josta on niukkuutta voi muodostua arvoa. 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Virtuaaliesine

Moni varmasti miettii mitä järkeä on maksaa satojatuhansia euroja jostain virtuaaliaseesta. Itse en kyllä uskaltaisi sijoittaa virtuaalipyssyyn, mutta jokatapauksessa virtuaaliesineissä liikkuu valtavat summat rahaa. Kannattaa muistaa, että taiteestakin on maksettu valtavia summia ja kyseessä on loppujen lopuksi joku kankaanpala, joka on altis palamaan ja muuten vaurioitumaan. 

Blockchain-based items can be uniquely identified and verified, allowing people to take them outside of a game to other virtual worlds or perhaps cash them out. Blockchain games produced a lot of hype, but they have been slow to impact the larger mass market for games. Overall, the report said that people are interested in developers enabling players to make money from the exchange of virtual goods inside games.

https://venturebeat.com/2020/12/09/vorhaus-advisors-63-of-gamers-would-spend-more-on-virtual-goods-with-real-world-value/

Sinällään ilmiö on ymmärrettävä: esim. WOW:ssa on virtuaalikullasta maksettu kiinalaisille jo vuosien ajan. 

https://happygamer.com/world-of-warcraft-gold-farming-community-takes-a-hit-with-upcoming-world-of-warcraft-shadowlands-economy-change-86749/

Ilmiö on monessa mielessä erikoinen mutta ymmärrettävä. Kun ihmiset viettävät virtuaalimaailmoissa aikaa niin ilmeisesti on väistämätöntä, että sinne muodostuu markkinat virtuaaliesineistöstä.



Korona aikana ihmiset istuvat koko päivän tietokoneen ja kännykän ääressä. Oletettavasti tämä ilmiö kasvaa, koska ihmiset tulevat aina vain riippuvaisemmiksi digitodellisuudesta.


Counter-Strike: Global Offensive -videopelin skini, eli ase ja sen ulkoasu, on myyty 150 000 dollarilla (noin 123 000 euroa), kertoo pitkään CS-skinikauppaa tehnyt roflm0nster-niminen Twitter-käyttäjä.

Myyty skini oli AK-47:n Case Hardened. Suomeksi skinin nimi on hiiletyskarkaistu. Myyty yksilö oli huomattavasti normaalia sinisempi ja puhtaampi. Tällaiset erityisen siniset skinit ovat keräilijöiden mieleen, joka voi nostaa hintaa helposti jopa tuhansilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti