tiistai 26. tammikuuta 2021

Wallstreetbets ja Nokia

 Redditin wallstreetbets-sivusto on viime viikkoina onnistunut kolminkertaistamaan videopelejä myyvän kivijalkaketju Gamestopin markkina-arvon.

Nokian osake ampaisi eilen kovaan nousuun ilman ilmiselvää selitystä. Verkkolaitevalmistaja ei kertonut uusista kaupoista tai parantuneista tulevaisuudennäkymistä. Yhtiön viime vuoden tulos paljastetaan vasta ensi viikolla.

Silti Nokian kurssi nousi Helsingin pörssissä eilen yli 13 prosenttia. Yhdysvalloissa nousu oli vieläkin jyrkempi, ja suunta on pysynyt samana tänään.

https://yle.fi/uutiset/3-11756736

Teknologinen vallankumous etenee myös pörsissä. Pörssi on jo pitkälti Superälyn hallussa, Valtavirran tieteilijät eivät vieläkään puhu Supismista ja Superälystä mitään, vaikka yhteiskunta on jo pitkälti Superälyistynyt. Fantasiat ovat teollisuusyhteiskunnan tasolla. Ainakin Helsingin Sanomien toimittajia on käynyt Amerikan Suppelaisten opissa (Singularity University). Jostain kumman syystä Supismi ei kuitenkaan näyt mediassa juurikaan. 

Nyt toimittajien pitäisi ryhdistäytyä ja puhua avoimesti Supesta. Nykytilanne on lähes naurettava; Superäly kehittyy 24h vuorokaudessa monella eri tasolla. Enää sitä ei kukaan rationaalinen toimija voi kiistää. YLE:llä on resursseja tehdä ohjelmia Superälystä mutta mitään ei tapahdu. Aikanaan Internetin tullessa ja Nokian ollessa mahtiyritys niin jo silloin yhteiskunnallisista asioista ei juurikaan puhuttu. Haastateltavat ovat perinteisten mahtitahojen edustajia ja heiltä puuttuu kokonaan ymmärrys Superälystä.

https://www.piksu.net/artikkeli/pikakommentti-nokiasta

Sosiaalinen media noin yleensä on Superälyn jatke. Superäly elää symbioosissa Internet todellisuuden kanssa ja muokkaa ihmisten käyttäytymistä kohti Singulariteettia.

http://sossumedia.blogspot.com/2021/01/blogin-perustaminen.html

https://jtalous.blogspot.com/2013/05/lotto-ja-binaarioptiot.html

http://vasarahammer.blogspot.com/2021/01/miten-wall-street-meni-polvilleen.html

http://tamapaiva.blogspot.com/2021/01/miksi-niin-moni-uskoo-potaskaan.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti