tiistai 2. helmikuuta 2021

Sijoitusasunto New Yorkista

 Olen tässä tutkinut mahdollisuutta hajauttaa reaaliomaisuuteen kuten asuntoon. Kansainvälisesti kiinnostava sijoituskohde on New York. New York on kansainvälisen liiketoiminnan keskus, ja talouden globalisoituessa sen sijainnin arvo todennäköisesti kasvaa. Verkostovaikutukset kohottavat nimen omaan solmukohtien arvoa ja New York tälläinen solmukohta. 

Reaaliomaisuuteen sijoittamisessa riskut ovat kuitenkin todellisia. Ekaksi pitäisi kyetä identifioimaan hyvät sijoituskohteet huonoista. Laatu maksaa ja huonoa laatua ei kannata ostaa jos ei ole tarpeeksi osaamista. 

https://www.zillow.com/ny/condos/

Sijainti, sijainti ja sijainti. Oletettavasti globaalit asiakkaat haluavat keskeisen sijainnin eli sijainnin merkitys korostuu jos halutaan hyötyä talouden globalisaatiosta. Lapsia omaaville ihmisille koulujen sijainti on tärkeää, samoin muu palvelutarjonta.

https://jtalous.blogspot.com/2021/02/luksustuotteet.html

Taitaa jäädä sijoitukset haaveeksi. Hinnat ovat kuitenkin korkeat ja kulut kovat. Haaveilla nyt aina voi.






Tähän täytyy mainita, että New York on demokraattien (liberaalien) aluetta eli sosialisteja. Ulkomainen sijoittaja voi helposti joutua ongelmiin. Siellä on kaikenlaista vuokrakontrollia. Vuokralaisen häätäminenkin voi olla vaikeaa. Nämä riskit täytyy tiedostaa. Herkästi joutuu pahaan paikkaan. Lisäksi täytyy muistaa, että jos tulee ongelmia niin oikeudenkäynti kulut ovat valtavia. 




Miami attracts people from everywhere other destination in the world. The lavish lifestyle and economic value attract immigrants, which makes it a strong international real estate market. People from different countries buy properties at unexpectedly higher rates. This happens because several people look at this as a secure investment. And many others simply want to have a vacation property where they can enjoy their lives whenever needed.


Euro on kuitenkin suhteellisen vahva.
Kummassakin libertarismin uudistamisyrityksessä tuodaan esille se, että valtioilla on suuri, myönteinen merkitys yhteiskuntien hyvinvoinnille, eikä nyt ole kyse ”yövartijavaltiosta”. Brink Lindsey, yksi arvostetuimmista liberaltaristeista, on nostanut keskusteluun libertaristipiireissä perinteisesti kielletyn aiheen, tuloerojen kasvamisen haitalliset vaikutukset. Ruma sana on sanottu, niin kuin se on. Hän on huolissaan siitä, että Yhdysvalloissa politiikka on pitkän aikaa siirtänyt tuloa köyhiltä yrityksille ja sitä kautta rikkaille.

Liberaltaristit ovat hylänneet libertarismin myös siksi, että libertaarit ovat vähätelleet ja ilmastomuutoksen seurauksia tai jopa ilmastomuutoksen olemassaoloa. Myös Suomessa äärioikeiston piiristä on esitetty samaa ja varsin usein siellä on nojattu yhdysvaltalaisten libertaarien kirjoituksiin.



Amerikan kiinteistölakia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti