keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Supermarket Survival

 Ruokahifistely on nykyään muotia. Youtubessa suosittu Supermarket Survival -vblogi. Teollinen ruoka ei ole kovinkaan terveellistä. 5 euron pitsa sisältää lähinnä vehnäjauhoja. Kaupasta kannattaa ostaa ruoka mieluummin raa-aineina; valmisruoka on kallista ja se on tehty huonommista aineksista. Monessa on lähinnä maissisokeria ja palmuöljyä. Kaupassa voi säästää aika paljon helpolla ostamalla järkevästi. Säästyneet rahat voi sitten käyttää taloutensa parantamiseen. 

https://jpoli.blogspot.com/2021/01/teollinen-ruoka-sairastuttaa.html


Supermarket Survivalistilla on sinällään hyviä ohjeita mutta kalliita. Itse en kyllä allekirjoita väitettä, että pitäisi valita ravinnetiheitä ruokia. Käsittääkseni sillä ei juurikaan ole väliä kuinka ravinnetiheitä ruokia syö kunhan saa tarvittavat ravinteet. Ensimmäisenä kannattaisi tiputtaa pois sokeripitoiset ruoat ja juomat ja korvata ne jollain aidolla ruoalla. Porkkana on hyvä ja halpa. Esim. taatelilla voi korvata sokeripitoiset herkut. 



Ruoalla hifistely tulee herkästi kalliiksi. 

Itse kyllä pidän maitoa varsin terveellisenä ruokana. Lisäksi maito on suhteellisen edullinen. Joku kauramaito on ihan järjetön. Kaura tulee halvemmalla kaurapuurossa ja lisäksi se lienee paljon terveellisempää kuin kauramaito. 



Itse syön mahdollisimman yksinkertaista ruokaa; pyrin välttämään ruoan turhaa prosessointia. Porkkana porkkana ja peruna perunana; molemmat ovat yksinkertaisia ruokia ja halpoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti