tiistai 16. helmikuuta 2021

Nuorten ymmärrettävä realiteetit

KORONA-AIKA ON laittanut nuoret ja nuoret aikuiset tiukille. Tiistaina julkaistiin uusia tutkimustuloksia, ja ne näyttivät, että 15–25-vuotiaiden nuorten tyytyväisyydessä elämään on tapahtunut nuorisobarometrin mittaushistorian voimakkain lasku.

Erityisesti lukemat ovat laskeneet tyttöjen ja muuta kuin suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvien poikien keskuudessa.

Vähiten tyytyväisiä korona-aikana elämäänsä ovat tytöt, 15–25-vuotiaat, heikosti toimeentulevat, korkeakouluopiskelijat, työttömät ja yksin asuvat. Tyytyväisimpiä elämäänsä ovat pojat, 12–14-vuotiaat, hyvin toimeentulevat, peruskoululaiset ja huoltajien kanssa asuvat.

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007807078.html 

Suomi velkaantuu rajusti ja samalla nuorison vaatimukset elintasosta vain kasvavat. Ilmastohätätila vaatii toimia ja elintason raju leikkaaminen on edessä. Nuorison elintaso vaatimukset eivät ole näiden kanssa linjassa. Hiilineutraalissa yhteiskunnassa elintaso pitää määritellä uudestaan. Ökykulutuksesta on tinkittävä. Emme elä enää Nokia varakkaassa Suomessa vaan nimenomaan Nokia köyhässä Suomessa. Nuorison on tunnustettava tosiasiat ja elettävä sen mukaan. Itsestään selvyydet tulee kyseenalaistaa ja kustannuksi on karsittava rajusti. Suominuori ei ole riittävän laadukas eikä ahkera ansaitakseen nykyisen elintason. Elintason tulee määräytä talouden kantokyvyn mukaan.

Ilmastokatastrofi vie talouden liikkumavan nolliin.

http://leostranius.fi/2021/02/bill-gates-kuinka-valttaa-ilmastokatastrofi/

Ylettömän korkea elintaso tulee romauttaa talouden kestävän kestokyvyn rajoille. Emme voi enää sulkea silmiämme. Tulevaisuuden Suomi tulee olemaan huomattavasti nykyistä köyhempi. Talouden liikkumavara tulee käyttää tulevaisuus investoihin eli käytännössä Superälyn kehittämiseen.

http://ihmisoikeuskeskus.blogspot.com/2018/12/jokaisella-on-oikeus-riittavaan.html

http://rahallavapaaksi.blogspot.com/2019/03/elintaso-kulutuksen-maara.html

https://biologi-jari.blogspot.com/2012/05/jos-kaikki-maapallon-ihmiset-elaisivat.html

https://pjarvinen.blogspot.com/2010/09/elintaso-ei-ole-saavutettu-etu.html

http://korsmanintalossa.blogspot.com/2012/11/elintaso-parantunut.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti