torstai 25. helmikuuta 2021

Bitcoin

Bitcoin on iso juttu. Aikanaan rahanlaskeminen liikenteeseen oli valtioiden yksinoikeus. Kannattaako sijoittaa Bitcoiniin. Bitcoinin arvo perustuu siihen minkä arvoiseksi se kuvitellaan. Ilmeisesti sen arvon ajatellaan olevan korkea. Bitcoiniin liittyy kuitenkin isoja riskejä, esim. valtiot voivat kieltää sen käytön jolloin sen arvo olisi alhainen. 

https://www.cnbc.com/2021/02/24/bitcoin-btc-surges-back-above-50000-after-more-buying-from-square.html

https://lcamtuf.blogspot.com/2017/12/the-deal-with-bitcoin.html

https://cryptomining-blog.com/

Bitcoinin arvo on niin korkea, että sitä kannattaa louhia kalliilla laitteistolla. Bitcoinin louhinta vie sen verran energiaa, ettei se mikään erikoisen energiatehokas ole.

https://www.rt.com/business/516524-max-keiser-bitcoin-bubble-pin/

Aikanaan oli se Hollantilainen tulppaani kupla ja Bitcoinissa lienee sen kaltaisia piirteitä. Toisaalta maailmalla on kova tarve valuutalle, joka ei ole valtioiden hallinnassa. Jokatapauksessa Bitcoiniin sijoittamisessa on riskejä samanlailla kuin muissakin sijoituksissa. Bitcoinissa vaan ei ole mitään kiinteää omaisuutta takana. Kannattaisiko sitten kuitenkin harkita esim. rantatontin ostamista? Bitcoiniin sijoittamisen riskejä kannattaa verrata muihin sijoituskohteisiin ja yrittää miettiä mikä olisi järkevintä. Ihan kaikkea rahaa jokatapauksessa kannata Bitcoiniin sijoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti