lauantai 6. helmikuuta 2021

Nuoret löytäneet Amerikan osakkeet

 Nordnetin maajohtajan Suvi Tuppuraisen mukaan viime vuonna piensijoittajat lähtivät toden teolla oman pörssin ulkopuolelle. Kun vielä vuosi sitten noin 20 prosenttia Nordnetin välittämistä kaupoista tehtiin muualla kuin Helsingin pörssissä, niin nyt osuus on yli 40 prosenttia. Kehitys on ollut samanlaista myös sijoituspalveluita tarjoavien pankkien kohdalla.

https://yle.fi/uutiset/3-11777119 

Yhdysvalloista on tullut merkittäviä teknologiayrityksiä kuten Google, Facebook, Microsoft, NVidia jne. Jos haluaa erityisesti sijoittaa esim. tekoälyyn; niin yhdysvallat on  ainut paikka missä niitä suuremmassa määrin on. 

Euroopassa ei taida olla montakaan menestyvää tekoäly yritystä. Menestyvät ja yleensä kasvavat huipputeknologian yritykset ovat kaikki järjestään amerikkalaisia; Kiinassa on kanssa isoja teknologiayrityksiä mutta eurooppa (EU) on jäänyt ihan jälkeen. Surkeeta ajatella, että eurooppa kuihtuu omaan surkeuteensa. 

Nuoret sijoittavat niihin yrityksiin, jotka ovat heille tuttuja; ja monet niistä ovat juuri teknologiayrityksiä. Teknologiayrityksiin sijoittaminen on järkevää, koska nyt koko maailman tuotantokoneisto uudelleen järjestellään ja siitä hyötyvät nimen omaan teknologiayritykset, jotka ovat nuorille tuttuja. Ne perinteiset yritykset eivät enää, koskaan tule pääsemään mahtiasemaan. Yhteiskunta nyt vaan muuttuu ja siinä on ihmisten pakko muuttua perässä. 

Suomessa on tietysti Nokia, mutta Nokiakin vaikuttaa iltaruskon yritykseltä. Metsäteollisuus pärjännee jollain lailla kun sellulle ja raaka-aineille on väistämättä kysyntää. Vaikkei printti enää vedäkään kunnolla niin aina tarvitaan pakkausmateriaaleja. Ilmastonmuutos lisää uusituvien kysyntää. Ihmisten ikääntyminen on yksi megatrendeistä. Siihen ja ilmastonmuutokseen kannattaa sijoittaa.

https://laimeasilli.wordpress.com/2021/02/06/nokian-4q-2020/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti