sunnuntai 14. helmikuuta 2021

O-RAN ja Nokia

Mobiiliverkkojen laitemarkkinoilla on käynnissä kaksi isoa muutosta kiihtyvän 5G-rakentamisen lisäksi: Huaweita työnnetään monessa maassa syrjään ja toisaalta verkoissa siirrytään avoimiin O-RAN-järjestelmiin. Tämä voi osoittautua yllättäväksi haasteeksi vanhoille pelureille eli Nokialle ja Ericssonille.

ABI Researchin ennusteen mukaan O-RAN-ratkaisujen osuus makrosoluista voisi kasvaa jopa 75 prosenttiin mobiiiverkoista vuoteen 2030 mennessä. Tällöin esimerkiksi O-RAN-radioyksiköitä myytäisiin lähes 70 miljardilla dollarilla.

Tämän takia nyt käynnissä oleva kisa O-RAN-ratkaisujen toimittajien välillä on jopa kriittinen eri valmistajien kannalta. Mikäli yritys ei onnistu saamaan vahvaa asemaa kasvavilla markkinoilla, muut vievät paikan.

 https://etn.fi/index.php/13-news/11757-o-ran-tulee-sopimukset-eivat-mene-nokialle-tai-ericssonille

Mobiiliverkkojen rakentamisessa otetaan käyttöön avoimia standardeja. Nokian tilanne näyttää aina vain toivottomalta. Avoimet standardit satavat suoraan Kiinalaisten laariin, koska heillä on hyvä hintakilpailukyky.

https://www.o-ran.org/blog/2021/1/7/the-cherry-release-of-o-ran-open-software-moves-the-o-ran-ecosystem-closer-to-deployment-in-mobile-networks-around-the-globe

https://africananalyst.blogspot.com/2020/07/o-ran-alliance-delivers-new.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti